Blevet væk fra familie under krig og konflikt
Er du blevet væk fra familie og venner under krig og konflikt,
så kontakt Dansk Røde Kors Tracing Service på 35 43 22 44.
Det er ikke muligt at få oplyst beboernes identitet på de danske asylcentre. (Af sikkerhedsmæssige årsager).
Hvis man er blevet væk fra familie/pårørende i et land der er i krig, kan man, som pårørende, rette henvendelse til enten ICRC eller
den danske Eftersøgningstjeneste under asylafdelingen med konkrete forespørgelser. Sådanne forespørgelser er gratis.
ICRC registrerer forsvundne personer og afdøde personer i krigsområder i deres bøger Book of missing persons on the teritorry of ...... Og endelig er der fortegnelser/arkiver fra f.eks. 2. verdenskrig, som opbevares for Dansk Røde Kors i Rigsarkivet.
Fakta om Røde Kors int. eftersøgningstjeneste
Røde Kors eftersøgningstjeneste blev oprettet i England i 1885. Hvert år eftersøges ca. 20.000 mennesker i hele verden. Omkring halvdelen bliver fundet. Hovedopgaven er at genforene splittede familier, der under krige og konflikter er blevet skilt fra hinanden.
Ideen til eftersøgningstjenesten opstod allerede under krigen mellem Danmark og Preussen i 1864, hvor man havde problemer med at identificere de faldne soldater. Desuden manglede soldaterne og deres pårørende i høj grad en sikker kommunikationsvej, når de skulle i kontakt med hinanden.
I dag har næsten alle internationale Røde Kors kontorer en eftersøgningstjeneste. Den danske eftersøgningstjeneste behandler årligt 400-500 sager.
Eftersøgningstjenesten har nogle medarbejdere som rejser rundt i verden og leder efter de eftersøgte personer. Men en eftersøgning starter oftest med at man sender en mail ud til alle Røde Kors kontorerne i det krigsramte land.
Eftersøgningerne tager tid. 6 til 12 måneder er ikke ualmindeligt. Mailen som sendes ud ligger hos de lokale Røde Kors kontorer i 6 måneder inden man foretager yderligere.
Eftersøgningstjenesten spørger altid de eftersøgte personer som bliver fundet om de ønsker at blive fundet. Hvis de ikke ønsker det respekteres dette ønske.
I Danmark benytter Røde Kors kanaler som folkeregisteret, telefonregistre og de elektroniske registre fra asylcentrene. I mange af de fattigste lande er folk slet ikke registrerede, og derfor kan eftersøgningsarbejdet blive meget omfattende.
Røde Kors trykker også de ovenfor omtalte bøger og billedbøger med fotos af fundne ting fra massegrave. Det kan være billeder af bamser, sko eller tøj. Et hold kan også blive sendt afsted for at tage DNA-tests af knogleresterne.
Tilbage
© Alt tekst, billeder og alle lydfiler tilhører Netdetektiverne og er copyrightbeskyttet. Materialet må under ingen omstændigheder anvendes i andre sammenhæng eller under nogen form kopieres.