Når forældre leder efter sine bortadopterede biologiske børn
Forældre har, som noget forholdsvis nyt, nu mulighed for, at rette henvendelse til Ankestyrelsen
Familieretsafdelingen og få dem til, at finde deres biologiske barn.
Henvendelsen foregår skriftligt til Ankestyrelsen Familieretsafdelingen, Amaliegade 25, 1022 København K. Med brevet skal vedlægges kopi af egen dåbsattest, oplysninger om hvornår barnet er født og hvor henne.
Herefter vil Familieretsafdelingen undersøge om barnet stadig er i live. Hvis barnet stadig er i live kontaktes adoptivforældrene skriftligt, det er adoptivforældrene som kontaktes uanset om barnet er mindreårig eller et voksent myndigt menneske. Grunden hertil er, at Familieretsafdelingen lader det være op til adoptivforældrene, at afgøre om det adopterede barn skal have besked om sine biologiske forældre’s eksistens. Der kan være lige så mange forklaringer som der er mennesker på dette, et af dem kan være, at adoptivforældrene har valgt, at hemmeligholde, at de ikke er barnets biologiske forældre.
Brevet til adoptivforældrene vil indeholde oplysninger om, at de/den biologiske forældre ønsker kontakt til adoptivbarnet og at de bedes svare indenfor 1 måned. Herefter kan der udstedes en eller to ”rykkere” fra Familieretsafdelingen, hvis dette er ønskeligt.
Når Familieretsafdelingen får din skriftlige henvendelse vil de typisk gå i Kirkebøgerne og finde de oplysninger de skal bruge, herefter skal adoptionssagen rekvireres, og så skal det undersøges om de forskellige personer stadig er i live, når dette er gjort skrives der brev ud til adoptivforældrene. Man skal derfor være tålmodig og forstående når man retter henvendelse til Familieretsafdelingen om disse sager, man skal regne med en ventetid på 3 til 6 måneder.
Henvendelsen til Familieretsafdelingen er gratis. Skal der derimod søges i landsarkiverne koster det penge (ca. 450 kr. i timen).
Der vil typisk blive rettet henvendelse til landsarkiverne hvis Familieretsafdelingen ikke har et journalnummer på adoptionssagen eller fordi sagen er afleveret af Statsamtet til landsarkivet. Der findes landsarkiver i Sjælland, Fyn, Sønderjylland og Nordjylland.
Tilbage
© Al tekst, billeder og alle lydfiler tilhører Netdetektiverne og er copyrightbeskyttet. Materialet må under ingen omstændigheder anvendes i andre sammenhæng eller under nogen form kopieres.